طراحی بسته بندی حرفه ای
طراحی بسته بندی چیست؟
از آنجایی که لازم است هر کالایی ، در زمان فروش مشاهده بشود و در میان طیف بزرگی از تولیدات داخلی و خارجی ،ارتباط مناسبی با خریدار برقرار بکند . بنابراین توجه به طراحی ظاهری برای یک محصول اهمیت می یابد. بیان تصویری یک کالا ، بیش از کلمات ، در ذهن مشتریتان ماندگار شده و در زمان خرید کالا توسط او ، به شناسایی آن محصول اهمیت می یابد . بیان تصویری یک کالا توسط به شناسایی آن محصول خاص منجر می گردد . این بیان تصویری با بهره گیری از عواملی همچون رنگ شکل و الگو نوع حروف و نشانه ها ، هویتی ویژه برای محصول به مخاطب منتقل می گرداند.
امروزه هنر بسته بندی در دنیا بعنوان یک علم مطرح است که کشورهای توسعه یافته با آگاهی از آن محصولات تولید خود را با بهترین روش های پکیجینگ در بازارهای جهانی عرضه می کنند. در میان محصولات فراوان تولیدی ، محصولات بسته بندی صنایع دستی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند و به نحوی هویت ملی و فرهنگی جامعه تولید در ارتباط هستند. از آن جایی که پکیجینگ اولین مرحله از برخورد مشتریان با محصول میباشد وجود طراحی ، رنگ ، تناسب محصول با پکیجینگ و عواملی در جهت ارتقا کیفی محصول به شمار می روند.
نقش بسته بندی در تبلیغات:
تمام محصولاتی که ساخته ی دست بشر بوده و با استفاده از منابع طبیعی تولید می شوند نیازمند بسته بندی میباشند. این نیاز را می توان از جنبه های مختلف مورد بحث و بررسی قرارداد. هویت بخشی، امنیت، ایمنی و سلامت و در نهایت حمل و نقل، همگی نیاز مبرمی به بسته بندی برای تحقق دارند. حضور بسته بندی در دنیای مدرن، محصور به زمان و مکان خاصی نیست و به معنای واقعی کلمه، همه جا حاضر است.
شاید بتوان چندین نمونه ذکر کرد ولی این محصولات تعدادشان کم است. بسته بندی ابتدایی ترین نیاز هر محصول پیش از عرضه به بازار فروش میباشد، چرا که تولیدکنندگان برای شناساندن خود و محصولاتشان و البته محافظت از محصول در حین حمل و نقل و نگهداری پیش از فروش به آن نیاز مبرمی دارند. به بیانی بسته بندی می تواند ضمن معرفی نام، خواص، مشخصات فنی و شیمیایی، تاریخ مصرف، قیمت، طریقه مصرف و نگهداری صحیح، محافظت آن کالا را تا زمان مصرف به عهده بگیرد و در عین حال یک بسته بندی مطلوب قادر است موجب افزایش زمان حفظ و نگهداری کالای فاسدشدنی باشد.
بسته بندی که بعنوان تکنولوژی جدید در قرن ١٩ پدیدار گشت، تولیدکنندگان را قادر ساخت تا محصولات خود را در قالب های از پیش تعیین شده ای به فروشگاه ها عرضه کنند. این تکنولوژی برای اولین بار به آنها این امکان را داد که از محصولات شان بیشتر و بهتر بهره برداری کرده ، آن ها را در حالی که هنوز تازه هستند کنسرو و به بازار عرضه بکنند. همچنین آنها می توانستند به روشی جذاب محصولات خود را برای فروش به بازرگانان آماده سازی کنند. صنعت بسته بندی از صنایعی به شمار می رود که با هزینه ی اندک ارزش افزوده بسیاری برای محصولات به ویژه در صنایع غذایی ایجاد می کند. به گفته ی کارشناسان این حوزه، این صنعت می تواند تا ۹۵ درصد ارزش افزوده برای مواد غذایی ایجاد بکند به همین دلیل میتوان صنعت بسته بندی را موتور محرک دیگر صنایع عنوان کرد، با این وجود این صنعت رشد چندانی در کشور نداشته است. به گفته ی صاحب نظران در این صنعت از نظر دانش فنی، مواد اولیه و ماشین آلات مشکل چندانی وجود ندارد اما فعالیت پراکنده و جزیره ای صنعتگران در این حوزه باعث شده این صنعت علاوه بر ناشناخته بودن نتواند توسعه چندانی نیز داشته باشد.