لوگو چیست؟

لوگو یک کلمه ی فرانسوی است که ورود به جامعه ما مربوط به چند دهه اخیر می باشد. لوگو در عین سادگی، دارای ویژگیها و خصوصیات بسیار زیادی است که بایستی به طور ظریف و دقیق همگی این مفاهیم در قالب یک تصویر بوجود آید به همین دلیل است که بعضی معتقدند طراحی لوگو  یکی از مشکل ترین و وانگهی مهم ترین موضوعات طراحی گرافیک است.طراحی یک پرتو موفق، به راستی بیانگر توانمندی فکری و اجرایی هنرمند می باشد. زیرا با کمترین عناصر بصری و ایجاد فرم منسجم و واحد، بایستی حائز بیانی روان، گویا، زیبا و ساده باشد. لوگو معرف شخصیت و هویت یک مجموعه، شخص، پیشه و یا هر نوع فعالیت می باشد. به همین دلیل بعضی از لوگو ها باید دارای قابلیتهای بین المللی باشند. یک اثر تجاری خوب می تواند به نمایش بهتر یک کالا و یا به پایه گذاری یک ارزش باره عقیده کمک قابل توجهی کند.

بسیاری از مردم بطور غریزی به سوی پرتویی که با آن آشنایی دارند می روند و با سپریدن دادن این کار احساس امنیت می کنند. علائم و نشان ها از ابتدای آفرینش در اشکال مختلف تصویری به اتفاق انسان بوده است. تصاویر موجود در غارها، زمینه های پیدایش خط، نمادهای ریاضی در علوم و همچنین سایر زمینه های گوناگون ریشه های ابتدایی پیدایش علائم هستند. امروزه طراحی لوگو یا نشان از آنگونه وظایف هنرمند و طراحی گرافیک می باشد.

هر سازمان یا موسسه ای به هنگام شکل گیری، در صدد طراحی یک لوگو برای خود می باشد تا از این روش بتواند هویت و شخصیت اجتماعی خود را به دیگران شناسایی کند. در واقع لوگو یا اثر مشخصه اصلی هر سازمانی بوده و حکم مهر و امضاء آن را دارد. مردم نیز با شناخت لازم از هر محصول و یا خدماتی، به محض دیدن لوگوی آن سازمان، اطمینان خودشان را از کالا بدست می آورند. به همین دلیل لوگو، یک فرم و یا یک تصویر زودگذر نیست. و ممکن است سالیان متمادی و بلکه چندین دهه در خدمت یک سازمان قرار گیرد.

بنابراین طراحی یک لوگو بایستی با بشمارآوردن تمامی جنبه های گوناگون و رسیدگی دقیق صورت بگیرد. یک پوستر، بروشور و یا یک صفحه از روزنامه که توسط هنرمند گرافیک صفحه‌آرایی شده است، یک سررسید کوتاهی را بخود گزین کردن داده و سپس، تصویر جدید جای آن را می گیرد.

لوگولوگو باید دارای ویژگی های خاصی باشد که بتواند به عنوان یکپ لوگو موفق طی سالیان سال دوام پیدا کند. برخی از این ویژگی ها به شرح زیر هستند:

زیبایی لوگو

سادگی لوگو

وحدت شکل لوگو

انسجام نشان

رنگی بودن لوگو

دارا بودن روحیه گردآور آرم و لوگو با موضوع

گویا بودن نشان

حائز اجرای دقیق و صحیح بودن

لوگواینگونه لوگو طراحی کنید:

۱- اجباری نیست که لوگو بگوید که آن سازمان دقیقا چه کاری انجام میدهد.

به طور مثال اگر شما برای یک رستوران لوگو طراحی می کنید لازم نیست مرز لوگوی شما به شکل یک غذا یا خوراکی باشد. یا برای کلینیک پزشکی وسایل پزشکی را نمایش بدهد و … فقط به دلیل مرتبط بودن سوژه طراحی لوگو نباید شکل آنرا قربانی کنید. لوگوی مرسدس بنز یک اتومبیل یا اجزایی از آن نیست و یا لوگوی شرکت اپل یک کامپیوتر نیست.

۲- پیش درآمد کاغذ

امروزه طراحی لوگو بدون کامپیوتر تقریبا غیرممکن به نظر می آید ولی به کارگیری کامپیوتر به این معنی نیست که طرح هایی را که در ذهن دارید روی کاغذ پیاده نکنید و برای کشیدن طرح های اولیه روی کاغذ احتیاجی نیست که یک نقاش یا هنرمند ماهر باشید. فراموش نکنید که طرح هایی را که روی کاغذ می کشید هیچگاه نمی توانید روی کامپیوتر آفرینش کنید.

۳- پیش درآمد از رنگ سیاه استفاده کنید

همیشه رنگ ها را بعداز از اتمام طراحی به لوگو اضافه کنید. تشخیص ناتوانی های طراحی وقتی تنها با یک رنگ و به سادگی کشیده می شوند به مراتب ساده تر است.

۴- احتیاج مشتری خود را بررسی کنید

به عنوان یک طراح لوگو باید نیاز مشتری خود را بررسی کنید و به آن احترام بگذارید. بعضی مواقع آنها فقط یک لوگوی ساده و حرفه ای می خواهند تا فعالیت یا حرفه آنها در بین رقبا شناسایی شود بنابراین حتما از مشتری بپرسید که چه چیزی میخواهد.

۵- به مد روز توجه نکنید

لوگوی یک کمپانی یا سازمان چیزی نیست که مطابق مد روز طراحی شود، لوگو باید با این دید که سالهای سال بدون تغییر زیبا و جذاب باشد طراحی شود و اگر غیر از این باشد و ناچار باشید هر چند وقتی مطابق مد طراحی خود را عوض کنید در واقع از هدف اصلی طراحی لوگو دور شده اید، چون لوگو باید برای بیننده اسم و اعتبار یک سازمان را تداعی کند و اگر مرتب لوگو عوض شود به مردم فرصت به خاطر سپردن پرتو آن شرکت یا سازمان نخواهد شد.

۶- طرح مناسب را برگزیدن کنید

طرحی که برای لوگوی خود انتخاب می کنید باید پسندیده حال و هوای آن شخص، شرکت، سازمان یا سایت اینترنتی باشد. مثلاً اگر برای یک شرکت وکالت لوگو طراحی می کنید نباید اشکال طنز به کار ببرید یا اگر برای یک مؤسسه که در وابستگی با کودکان است لوگو طراحی می کنید استفاده از طرح های خیلی جدی نمیتواند جالب باشد.

۷- یک لوگوی ساده بهتر در ذهن مشتری حک میشود

هر چه لوگوی شما ساده تر باشد به خاطر سپردن آن راحتتر است و به خاطر داشته باشید هدف از طراحی لوگو این است که با یک نگاه در ذهن بیننده بماند. اگر به لوگوی سازمانهای بزرگی مانند میتسوبیشی، سامسونگ، BBC، … دقت کنید متوجه سادگی لوگوی انها میشوید. ساده بودن لوگو یک برتری دیگر هم دارد و آن این است که نرمش پذیری شما در ابعاد لوگو بیشتر می شود و می توانید لوگوی آن سازمان را در متن ها، تبلیغات و…مختلف بهره‌گیری کنید بدون اینکه جزئیات آن (در نشان کوچک شدن ) از بین برود.

۸- فقط و فقط یک چیز را بخاطر بیاورند

لوگوی شما باید به نوعی طراحی شود که تنها یک چیز را در ذهن بیننده تداعی کند و آن هم یک سازمان است. پس این لوگو باید منحصر به فرد باشد لغایت در میان تمام زرق و برق ها و جذابیت ها خویش منایی کند و تنها یاد آور آن چیزی باشد که برای آن طراحی شده است.

نظرات